کاربرد پهپاد در صنعت

کاربرد پهپاد در صنعت

 

با نگاهی بر تاریخچه ی پهپاد ها ، پی میبریم که در گذشته پهپاد فقط برای زمینه های نظامی ، جاسوسی و … تولید و مورد استفاده قرار می گرفت . به همین دلیل برای اکثر افراد ، با شنیدن اسم این ربات های پرنده ، فقط اهداف نظامی تعادی میشد . اما با گذشت زمان ، در دهه های اخیر با توجه به پیشرفت روز افزون علم ، کمپانی های مختلف با تولید انواع گوناگون از این تکنولوژی براساس نیاز مردم ، کاربری آن را به زمینه هایی فراتر از حوزه های نظامی گسترش داده اند . امروزه کاربرد این ربات های پرنده ی هدایت پذیر از راه دور در ابعاد مختلف زندگی ما به میزان باور نکردنی افزایش یافته است .

در این مقاله به 5 نوع از مهم ترین و شناخته شده ترین کاربردهای گوناگون پهپاد در صنعت خواهیم پرداخت .

پهپاد ها کاربردهای متعدد و گوناگونی در صنعت دارند. شناخته شده ترین کابرد پهپاد در صنعت عبارتند از:

کاربرد پهپاد در صنعت

فیلم برداری و عکس برداری

اولین و قدیمی ترین کاربرد پهپاد در صنعت ، عکاسی و فیلم برداری است . پیش از این برای فیلم برداری و عکاسی هوایی با استفاده از دوربین ، فیلم بردار مجبور به استفاده از روش های پر ریسک و خطرناک و دشوار مانند سوار شدن در هلیکوپتر میشد . علاوه بر پر خطر بودن ، در برخی موارد این روش محدودیت هایی را برای عکاس ایجاد میکرد . در نهایت ، حتی این امکان وجود داشت که خروجی نهایی از کیفیت لازم برخوردار نباشد .

پهپاد تصویربردار

امروزه با نصب دوربین های پیشرفته بر پهپاد ها ، مدل جدیدی به نام هلی شات به خانواده ی پهپاد ها اضافه شده است. هلی شات ها انواع مختلفی دارند که پرطرفدار ترین آنها فانتوم و مویک پرو هستند.

هلی شات ها به دلیل وزن کم ، ابعاد کوچک و کیفیت بسیار عالی دوربین ها ، برای کاربری و حوزه های بسیار زیاد و مختلفی استفاده میشوند و دلیل پرطرفدار بودن آنها همین است . حتی بدون هیچ پیش زمینه ای شما میتواند با کمی تمرین و تکرار ، اوپراتوری و کار کردن با آن ها را بیاموزید و بهترین و با کیفیت ترین عکس ها و فیلم ها را ثبت کند .

کشاورزی

رفته رفته فناوری پهپاد ها به حوزه ی کشاورزی و زراعت هم نفوذ کرد و در حال حاضر ، جز یکی از پر کاربرد ترین ادوات کشاورزی در ایران به حساب می آید . در زمینه کشاورزی پهپاد ها با نام مولتی روتور نیز شناخته میشوند . این مولتی روتور ها به خودی خود از کاربرد های متعددی برای صنعت کشاورزی برخوردار هستند .

انواع پهپاد سمپاش

شناخته شده ترین و محبوب ترین کاربرد پهپادهای کشاورزی در بین کاربران ، پهپاد های سم پاشی محصولات زراعی و باغات است . که می توانند زمین های کشاورزی را رصد و سم پاشی کنند. پهپاد های کشاورزی قادر به پاشش محلول و سم، تصویر و نقشه برداری از زمین ، آنالیز و پایش محصولات ، آنالیز کیفیت و سلامت خاک می باشند .

برخی از آنها قابلیت پاشش بذر و کود و یا سم های جامد را دارند . مزایای کاربرد پهپاد در کشاورزی عبارتند از : کاهش70% از مصرف آب و سم ، کاهش 90% به کار گیری نیرو های انسانی ، تسریع در عملیات و صرفه جویی در زمان

پهپاد سمپاش و بذرپاش

آتشنشانی و امداد و نجات

در برخی از حوادث و رخ داد های طبیعی و یا غیر طبیعی که حضور نیرو های انسانی دشوار و یا حتی غیر ممکن است، پهپاد ها میتوانند نقش و کاربرد بسیار مهمی داشته باشد . این پهپاد ها با تصویر برداری و رصد کردن ، میتوانند دامنه اطلاعاتی بهتری در اختیار نیروی انسانی امداد برای نجات و جلوگیری از آسیب های بیشتر قرار دهد .

این نوع کاربرد پهپاد در صنعت نیز مانند انواع دیگر آن درحال به روز رسانی موارد کاربری است . به تازگی پهپاد هایی آتشنشانی علاوه بر تصویر برداری قابلیت پاشش آب برای مهار کردن آتش را نیز دارند .

پهپاد آتش نشان

حمل و نقل کالا

بسیاری از شرکت های به نام دنیا ، برای ارسال کالا و حمل بار از پهپاد ها استفاده میکنند و اکثر این عملیات با موفقیت همراه بوده .

به دلیل افزایش جمعیت ، امروزه ترافیک های شهری بسیار بالاست و اغلب کاربران بسته های خود را به موقع تحویل نمی گیرند . اما پهپاد های مخصوص حمل کالا و این نمونه از کاربرد پهپاد در صنعت ، بی شک سرعت و دقت بسیار بالایی دارند . پهپاد های حمل بار انواع مختلفی دارند که هر کدام از آنها قابلیت های مخصوص به خود را دارند برای مثال مقدار مسافت قابل پرواز و تحمل وزن بار هر کدام از این پهپاد ها متفاوت است.

پهپاد حمل بار

 

ساخت مستند و نظارت بر حیات وحش

پهپاد نظارتی ، یکی دیگر از کاربرد پهپاد در صنعت می باشد . مستند و نظارت بر حیات وحش یکی دیگر از زمینه هایی است که به حضور هلی شات ها بسیار نیاز دارد . از آنجایی که کوادکوپتر های دوربین دار دارای مدت زمان پروازی بالا و کیفت دوربین خوبی هستند می توان برای نظارت بر روی حیات وحش و ساخت فیلم هایی در این زمینه از آن ها استفاده کرد .

بعضی مواقع موقعیت هایی پیش می آید که نمی توان به حیوان و یا گروهی از حیوانات نزدیک شد . اما این پهپاد های دوربین دار کار مستند سازان را راحت کرده اند . و یا حتی موقعیت و محیط هایی وجود دارد که صعب العبور هستند فلذا فقط و فقط یک پهپاد به صورت هوایی می تواند به آن منطقه نزدیک شود .

در موقعیت هایی که سکوت و آرامش محیط بسیار برای حیوانات مهم است و عکاس و یا مستند ساز نمی تواند به سوژه نزدیک شود به راحتی می توان از یک پهپاد دوربین دار بهره برد .

پیام بگذارید

X