5 کاربرد اصلی پهپاد کشاورزی

کاربرد پهپاد کشاورزی

پهپاد کشاورزی در صنعت کشاورزی هوشمند

تکنولوژی پهپاد ها و کاربرد آنها در صنعت ، به صورت روزافزون در حال گسترش می باشد . پهپادهای صنعتی کاربرد های متعددی دارند . پهپاد ( پرنده هدایت پذیر از دور ) در صنعت بیشتر با نام های درون ( Drone ) و مولتی روتور ( Multi Rotor ) شناخته شده است .

صنعت کشاورزی یکی از حوزه هایی است که در آن از فناوری نوین پهپاد برای کاربردهای گوناگون و گسترده ای استفاده می شود . به کار گیری و تعداد کاربران مولتی روتور ها در حوزه ی کشاورزی هوشمند ، روز به روز در حال افزایش و گسترش است .

کشاورزی هوشمند ، به معنی به کار بردن علوم نوین ، تکنولوژی روز و منابع کمتر ، در جهت افزایش کیفیت و بهره برداری محصول ، کاهش هزینه ها ، کاهش مصرف انرژی و آب و … می باشد .

عملکرد و کاربرد های متعدد این فناوری از مرحله کاشت تا مرحله برداشت محصول ، تاثیرات مثبت چشمگیری بر تولید محصولات و حتی سلامت خاک و زمین کشاورزی دارد . همین امر تجربه ای لذت بخش ، سهل و آسان با میزان بهره وری بیشتر برای کشاورزان به ارمغان می آورد .

پهپاد کشاورزی هوشمند

5 کاربرد پهپاد کشاورزی

در ادامه به اصلی ترین کاربرد های پهپاد های کشاورزی می پردازیم .

1.سمپاشی محصولات کشاورزی

سم پاشی و پاشش محلول توسط پهپاد کشاورزی ، به عنوان جایگزینی برای روش های سمپاشی سنتی ، وقت گیر و پر ضرر برای محصولات و خاک که به وسیله ی ماشین آلات سنگین یا به صورت دستی انجام میشد ، به حساب می آید . سمپاشی با پهپاد سمپاش کشاورزی منافع بسیاری را برای محصولات کشاورزی و کاربران آن به ارمغان می آورد .

این نوع پهپاد به دلیل سمپاشی هوایی ، کمترین آسیب را به محصولات وارد میکند . همچنین به دلیل دارا بودن سیستم پاشش مخصوص و پر قدرت ، یک دست ترین سمپاشی را انجام میدهد . علاوه بر این ، پهپاد های کشاورزی قابلیت پرواز خودکار نیز دارند و تنها با مختصات دهی محدوده مورد نظر به پهپاد و مشخص کردن موانع ، سمپاشی پر سرعت و بی وقفه ای را تجربه خواهید کرد .

پهپاد سمپاش کشاورزی

 

2.آنالیز و تجزیه و تحلیل خاک زمین زراعی

با استفاده از پهپاد کشاورزی و تعبیه ی سیستم های تصویر برداری چند طیفی و نرم افزار های مناسب و کاربردی ، میتوان از زمین کشاورزی و خاک ، تصویر برداری و نقشه برداری سه بعدی تهیه کرد . با این کار به اطلاعات و داده های قابل توجهی در مورد کیفیت خاک و زمین زراعی خود دست خواهیم یافت .

آنالیز محصولات با پهپاد سمپاش

 

با این روش میتوان به اطلاعاتی ، شامل مواردی همچون : کیفیت خاک ، میزان حاصل خیزی آن ، مقدار فرسایش خاک و هر اطلاعاتی که مربوط به خاک زمین کشاورزی می باشد ، دست یافت . نقشه برداری و بررسی اطلاعات خاک را میتوان قبل از کاشت محصول ، در طول چرخه ی رشد و بهره دهی محصول و همچنین پس از برداشت محصولات زراعی انجام داد .

قابل ذکر است ، نقشه برداری ها ، نمونه گیری ها و آنالیز ها بهتر است طی دوره های مشخص انجام شود تا دقیق ترین داده ها از کیفیت خاک زمین کشاورزی بدست بیاید.

3.کاشت بذر و دانه

برای پاشش و کاشت دانه توسط پهپاد کشاورزی ، ابتدا باید زمین کشاورزی و خاک را آنالیز کرد . عملکرد این نوع پهپاد شبیه به عملکرد پهپاد های سمپاش کشاورزی است . با این تفاوت که بذر ها توسط سیستم پاشش مخصوص جامدات به روی خاک در مسیر مشخص و یکنواخت پاشده میشوند .

4.پایش و نظارت بر محصولات

کاربران پهپاد کشاورزی میتوانند با تصویر برداری های چند طیفی و با استفاده از سنسور های مادون قرمز NIR توسط پهپاد ها ، سلامت محصولات کشاورزی خود را بررسی کنند . پایش دوره ای محصولات توسط پهپاد ها ، اطلاعات مفید و گسترده ای از رشد و باروری آنها در اختیار کشاورزان قرار میدهد

5.مدیریت و نظارت بر آبیاری

با نصب حسگر های حرارتی به پهپاد کشاورزی و به پرواز درآوردن آن بر محدوده ی زمین کشاورزی ، میتوان میزان آب رسانی به مناطق و بخش های مختلف از زمین را بررسی کرد و براساس داده های بدست آمده آبیاری را مدیریت کرد .با این کار تا 60% در مصرف آب برای آبیاری محصولات صرفه جویی میشود .

این موارد شناخته شده ترین موارد کاربردی پهپاد ها در صنعت کشاورزی هستند . اما موارد دیگر و کاربرد های متعدد تری از پهپاد ها در زمینه کشاورزی وجود دارد . به عنوان مثال ، در فصول سرد و سرمای شدید ، برای جلوگیری از سرمازدگی درختان و محصولات نیز میتوان از پهپاد استفاده کرد.

جریان هوایی که پهپاد هنگام حرکت و پرواز ایجاد میکند باعث حرکت برگ ها و عدم ساکن ماندن گیاهان میشود . همین امر تاثیر بسیاری در جلوگیری از سرمازدگی محصولات دارد . روش های دیگری هم برای جلوگیری از سرمازدگی محصولات توسط پهپاد ها وجود دارد که بسته به نوع محصول متفاوت است .

 

پیام بگذارید

X